Urmas Varblane

Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor

Urmas Varblane (majandusekspert) on Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse professor, akadeemik. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusküberneetika eriala ja kaitsnud majanduskandidaadi kraadi Moskva Riiklikus Ülikoolis, täiendanud ennast Augsburgi ülikoolis, Kieli Maailmamajanduse Instituudis, Bentley Kolledžis ning University College of Londonis.
Urmas Varblane on töötanud Tartu Ülikoolis erinevatel ametikohtadel, on Eesti Panga nõukogu, Eesti eelarvenõukogu ja Tartu Ülikooli nõukogu liige. Tema teadusliku uurimise põhisuunad on Eesti ettevõtete rahvusvahelistumine, otseste välisinvesteeringute roll majanduses, riigi innovatsioonisüsteem ja innovatsioonipoliitika ning ettevõtete ja ülikoolide vaheline koostöö. Ta on osalenud paljudes rahvusvahelistes teadusprojektides ja teinud koostööd rahvusvaheliste organisatsioonide (OECD, UNCTAD), erinevate Eesti riigiasutuste ja haruliitudega.

Seotud uudised

Vaata veel uudiseid

Seotud üritused

29.08.2024 Konkurentsivõime konverents "Tõed ja pooltõed Eesti majanduse konkurentsivõimest"

Eesti majanduse senised konkurentsieelised on kiires tempos sulanud, uued – näiteks rohetoorme väärindamine või tehisaru rakendamine – aga veel piisavalt ei kanna. Mida teha, et august välja ronida ja uuele kasvutsüklile alus panna? Probleem on põletav, sest iga puudujääv protsent majanduskasvu tähendab ligi 400 miljoni euro võrra väiksemat lisandväärtust ja ligi 130 miljonilist puudujääki maksutulus.

Vaata veel
×

Liitu uudiskirjaga

Soovid püsida kursis maailma ja Eesti suundumustega? Kord kuus saadame uudiskirja tellijatele ilmunud uuringud, raportid, blogipostitused. Uudiskirjas tutvustame ka trendiraporti “Pikksilm” uusi artikleid, mis keskenduvad põhjalikumalt mõnele olulisele suundumusele.