Arenguseire nõukoda valis uueks esimeheks Priit Rohumaa

Riigikogu kantselei juurde moodustatud arenguseire nõukoda valis täna nõukoja uueks esimeheks Priit Rohumaa. Senine arenguseire nõukoja esimees Kersti Kaljulaid valiti 3. oktoobril Vabariigi Presidendiks ning ta nimetas Rohumaa arenguseire nõukoja liikmeks. Priit Rohumaa on Eesti…

Riigikogu kantselei juurde moodustatud arenguseire nõukoda valis täna nõukoja uueks esimeheks Priit Rohumaa. Senine arenguseire nõukoja esimees Kersti Kaljulaid valiti 3. oktoobril Vabariigi Presidendiks ning ta nimetas Rohumaa arenguseire nõukoja liikmeks.

Priit Rohumaa on Eesti Raudtee nõukogu esimees ja Tallinna Tehnikaülikooli energiapoliitika professuuri doktorant. Ta on töötanud 16 aastat AS-s Viru Keemia Grupp, sealhulgas kuus aastat juhatuse esimehena.

Viieliikmelisse arenguseire nõukotta kuuluvad veel Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Eesti Pangaliidu juhatuse esimees Priit Perens ning Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.

Nõukoja ülesanneteks on kinnitada arenguseire tegevuskava ja hinnata selle täitmist, teha ettepanekuid arenguseire põhisuundade valikuks ning anda hinnanguid valminud seiretele ja analüüsidele.

Riigikogu võttis 14. juunil vastu arenguseire seaduse, mille alusel luuakse arenguseire läbiviimiseks Arenguseire Keskus Riigikogu kantselei juurde. Arenguseire Keskuse ülesandeks on koostada ühiskonna pikaajaliste arengute analüüse, arengustsenaariume ning jälgida nende elluviimist.

Riigikogu pressiteenistus
Kati Varblane
T: 631 6353, 516 9152
kati.varblane@riigikogu.ee
Päringud: press@riigikogu.ee

Viimased uudised

Vaata veel uudiseid
×

Liitu uudiskirjaga

Soovid püsida kursis maailma ja Eesti suundumustega? Kord kuus saadame uudiskirja tellijatele ilmunud uuringud, raportid, blogipostitused. Uudiskirjas tutvustame ka trendiraporti “Pikksilm” uusi artikleid, mis keskenduvad põhjalikumalt mõnele olulisele suundumusele.