Rohepöörde trendid ja stsenaariumid Eestis

Veebiseminar: Elustiili muutuste mõju energiakasutusele – kuidas juhtida elektrinõudlust?

Milline näeb tulevikus välja kodumajapidamiste elektritarbimine ja kuidas muuta seda säästlikumaks ning juhitavamaks, küsitakse täna toimuval Arenguseire Keskuse veebiseminaril „Elustiili muutuste mõju energiakasutusele: kuidas juhtida elektrinõudlust?“

Elektriauto laadimine. Foto: Unsplash.com

„Energianõudluse juhtimine on kasvava tähtsusega tegevusvaldkond nii maailmas kui Eestis eelkõige elektri säästmise ja tarbimise hajutamise võtmes,“ ütles Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov. „Sellega paralleelselt suurendavad elustiili puudutavad muutused nagu kaugtöö, distantsõpe, virtuaalne meelelahutus ja elektriautode kasutamine kodumajapidamiste sõltuvust elektrikasutusest.“

Veebiseminaril tutvustatakse Austraalias läbiviidud teadustöö põhjal inimeste ootusi oma elustiilile tulevikus – milliseid tehnoloogiaid ja seadmeid peaksid nende kodud sisaldama ja mida need ootused tähendavad elektritarbimisele.

Veebiseminaril astuvad üles prof Yolande Strengers ja dr Kari Dahlgren Austraalias asuvast Monashi Ülikoolist ettekandega „Milline on inimeste kodune elu ja energianõudlus tulevikus: järeldusi Austraaliast“ (Future Home Life and Energy Demand: Insights from Australia).

Võimalusest paremini juhtida Eesti elektritarbimist räägib dr Tarmo Korõtko (TalTech) ettekandes „Elektritarbimise juhtimise meetmed ja rakendused Eestis“ (Measures and applications for managing electricity demand in Estonia).

Arutelu juhib Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov.

Veebiseminar toimus neljapäeval, 20. oktoobril Zoomis. Seminar oli inglise keeles.

Vaata järele!

20.10.2022

Veebiseminar “Elustiili muutuste mõju energiakasutusele: kuidas juhtida elektrinõudlust?”

Inimesed ootavad, et kodud täidaksid tulevikus rohkem erinevaid funktsioone, räägiti 20. oktoobril toimunud veebiseminaril „Elustiili muutuste mõju elektrikasutusele – kuidas juhtida elektrinõudlust?“.

2022. ja 2023. aastal on Arenguseire Keskuse üheks uurimissuunaks rohepöörde stsenaariumid Eestis.

Arenguseire Keskus on ühiskonna ja majanduse pikaajalisi arenguid analüüsiv mõttekoda Riigikogu juures. Keskus viib läbi uurimisprojekte Eesti ühiskonna pikaajaliste arengute analüüsimiseks, uute trendide ja arengusuundade avastamiseks.

Viimased uudised

Vaata veel uudiseid
×

Liitu uudiskirjaga

Soovid püsida kursis maailma ja Eesti suundumustega? Kord kuus saadame uudiskirja tellijatele ilmunud uuringud, raportid, blogipostitused. Uudiskirjas tutvustame ka trendiraporti “Pikksilm” uusi artikleid, mis keskenduvad põhjalikumalt mõnele olulisele suundumusele.